GS Fartlek / Driven by Volga, is a group of people who cycle, but not only for fun. And it's not just a team either. Want to join us? Please be welcome. We meet every Sunday at 08:30 in Barbeton near the end of rue A. Dansaertstraat (Brussels). Contact us via gs.fartlek@gmail.com

When you see a flash of white and gold passing… that’s us in our team colours, courtesy of Volga.

Monday 7 May 2012

Het zog van P-man

Zondag 29 april bolden Pascal, Geert, Bas, Veerle, Kieron, Paul en Dries Brussel buiten via het park van Tervuren en Vossem*.

U zal gemerkt hebben dat GS Fartlek niet in zijn normale doen was: Schuman? Tervuren? Vossem? Inderdaad de sympathieke Dansaertclub waagde zich op aanstoken van Pascal op onbekend terrein. Ver van het vertrouwde kanaal Willebroek-Walvis-Charleroi.

Naast een demonstratie van zijn kennis van meer pittoreske wegen van Waals-Brabant, was dit voor Pascal ook de gelegenheid om zijn D-bike aka Dirk-bike aka Demolition-bike voor te stellen. Het rijwiel werd gepimpt door Fietsen Dirk (http://www.fietsendirk.com/) uit Drongen** en overgenomen van de illustere Thierry Declercq uit Kerkhove. Thierry is elite zonder contract bij Decock-Sportivo en was in 2011 met 5 zeges “goed op dreef”. Seizoen 2012 is – bij gebrek aan D-bike – heel wat minder…

Tijdens het ritje werd er kwistig in het rond gestrooid met wetenswaardigheden over de streek: de stedenbouwkundige voorschriften van Mélin, Dongelberg als geboorteplaats van Das Kampfschwein, de duikmogelijkheden in de steengroeves van Jodoigne,...

Een minpunt aan Waals-Brabant is dat – ingevolgde de politieke machtsverhoudingen – de maisons du peuple het moeilijk hebben. Bijgevolg zagen we ons verplicht te stoppen in de Spar van Hamme-Mille waar we ons versterkten met Meli honingkoek (326 kcal per 100 gram).

Vervolgens werden we rond 14u30 en een slordige 130km later, keurig afgeleverd aan Schuman.

Dries


*Alwaar we het prachtig bruine café “In ’t Wiel” passeerden. Hier moeten we bij een volgende gelegenheid zeker eens stoppen.
** U zal merken dat het kader van de D-bike verrassend goed gaat bij de GS Fartlek uitrusting. Alsook bij de uitrusting van Aurore Cyclo, Kureghem Sportif en De Dijkstoempers.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.