GS Fartlek / Driven by Volga, is a group of people who cycle, but not only for fun. And it's not just a team either. Want to join us? Please be welcome. We meet every Sunday at 08:30 in Barbeton near the end of rue A. Dansaertstraat (Brussels). Contact us via gs.fartlek@gmail.com

When you see a flash of white and gold passing… that’s us in our team colours, courtesy of Volga.

Thursday 3 July 2014

Arc-en-Ciel 2014 - proloog.

De context is misleidend: bedoeld wordt een tekstuele proloog.  Geen cyclische proloog.

Zes dagen, 850km en 13.000 hoogtemeters tussen Béziers en Mirepoix in de Midi-Pyrenées.  Deze editie van de Arc-en-Ciel belooft menselijker te zijn dan de voorgaande.  Afgelopen jaren moesten er eerder 20.000 of meer hoogtemeters getrotseerd worden.  Let wel: in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden bevindt een groot gedeelte van de Région Midi-Pyrenées zich veeleer in (het zuiden van) het Centraal Massief.

Fartlek's finest zijn er een beetje klaar voor. Twee broers, een jurist en een fierefluiter die herstelt van griep en worstelt met wat het verschil is tussen de aërobe en de anaërobe drempel (in zijn geval is dat 35, maar dat houd ik liever voor mezelf.  Het helpt dat deze fictie nauwelijks gelezen wordt).  Elk van ons vieren neemt het evenwel heel au sérieux: er wordt aan tafel enkel water gedronken, een stuk chocoladetaart wordt terzijde gelaten en er wordt deskundig gedebatteerd over welke nu precies de aangewezen hartslagfrequentie is.  Enige nervositeit is ons niet vreemd.

Naast de 4 Fartlekkers is nog een bont allegaartje liefhebbers van de partij.  Een half dozijn Oostkantonners, een bionic man, een gewezen deelnemer aan de winterspelen,... Ongeveer 30 in totaal. Misschien het meest relevant: zo goed als allemaal ouder dan de deelnemende clubgenoten.

Mouwstukken? Overschoentjes? Een regenjasje?  Carbon of alu velgen? De ochtend zou beginnen met een grote kans op onweer...

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.