GS Fartlek / Driven by Volga, is a group of people who cycle, but not only for fun. And it's not just a team either. Want to join us? Please be welcome. We meet every Sunday at 08:30 in Barbeton near the end of rue A. Dansaertstraat (Brussels). Contact us via gs.fartlek@gmail.com

When you see a flash of white and gold passing… that’s us in our team colours, courtesy of Volga.

Friday 6 July 2012

Arc-en-Ciel 2012, rit 3

Na een klapband in volle afdaling (achteraan, want anders stond die informatie hier waarschijnlijk niet), begint het mij pas te dagen dat Pauls lekke banden van dag één en dag twee niet onopgemerkt mogen voorbijgaan. Wat een gedoe! Voor een kapotte buitenband moet je wachten op de wagen van de mechanieken (andermaal dank aan de voortreffelijke organisatie) en reken dus op een vertraging van 20' alvorens je kunt beginnen aan een extra inspanning om al je fietsgezellen terug te kunnen bijhalen... Je betaalt tegen het eind van de rit cash voor die extra inspanning. Maar bon: Paul heeft het twee keer meegemaakt. Dat maakt van hem een echte held natuurlijk (hij was al een beer, nu is hij ook al een held. Waar zal dat eindigen).

Terug naar de rit van vandaag. Een lus Saint-Martin-Vésubie <-> Col de la Lombarde:
1. 500 meter klimmen (Col Saint-Martin) en 1000 meter afdalen
2. de vallei van de Tinée volgen (adembenemend) tot in het stadje Isola. Da's een lang vals plat van een paar tientallen kilometers waarbij je ook een paar honderd meter klimt.
3. Vanuit Isola ruim 1400 klimmen langs Isola 2000 en vandaar tot aan de Col de la Lombarde. Eindelijk het volwaardige hooggebergte. Hoog boven de boomgrens en boven een groot aantal bergtoppen uit de omgeving.
4. Vanuit de Vallée de Tinée terug 1000m klimmen tot aan de Col Saint-Martin om vervolgens te arriveren in Saint-Martin.

Maar bon. Het is wel héél bizar dat de gemiddelde snelheid vandaag 3km/u lager lag dan gisteren. Dat kan toch moeilijk liggen aan de 500 hoogtemeters extra? Allez, veel plezier met de statistieken:

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.